Egyesületek, civil szervezetek


Kezdőlap


 
 
 Polgárőr Egyesület

cim: Serényfalva, Kossuth u. 63.
elnök: Szűcs Géza

A serényfalvai Polgárőr Egyesület 1997.február 21-én jött létre, 26 alapító taggal. Az Egyesület életrehívásában, az alakulás kezdeményezésében, majd a feltételek biztosításában kiemelkedő, kizárólagos szerepet kapott az önkormányzat.

Az Egyesület tagjai, azon nagykorú, büntetlen előéletű, helyi lakóhelyű magyar állampolgárok, akik vállalták, hogy szabadidejük terhére, díjazás nélkül közreműködnek a község közbiztonságának megőrzésében.

Az Egyesület alapvető célja: a bűnmegelőzés, a vagyonvédelem, az állampolgárok biztonságérzetének javítása.

Serényfalva nem tartozik a bűnügyi szempontból fertőzött területek közé, s ez jórészt köszönhető a polgárőrök ténykedésének.

A Polgárőrség a Putnoki Rendőrőrssel és a Bánrévei Határőrizeti Kirendeltséggel együttműködve próbálja minél hatékonyabban megőrizni a településen a közbiztonságot, megakadályozni a bűncselekmények elkövetését.

Az éjszakai órákra szervezett szolgálat során, a polgárőrök bejárják a település valamennyi utcáját. Különös figyelmet fordítanak a közintézményekre, az üzletekre, azokra az ingatlanokra amelyekben idős, egyedülélő emberek laknak.

A polgárőrök ellátják az önkormányzati rendezvények biztosítását.

Az önkormányzat az Egyesület működéséhez szükséges valamennyi tárgyi feltételt biztosítja, így többek között 1 db Suzuki Wagon R+ személyautót kapott használatba a polgárőrség, melynek teljes fenntartási költségét az önkormányzat fedezi.

Az Egyesület elnöke 2006-ig Pásztor Mihály volt, ezt követően Szűcs Géza tölti be a megbízatást.

 

 Serényfalvai Sport Egyesület

cim: Serényfalva, Kossuth u. 63.
elnök: Holló Gábor

1991-ben Szerna Csaba polgármester kezdeményezésére alakult újjá, Serényfalva labdarúgó egyesülete, Serényfalvai Sportegyesület néven, a SISE. Létrehozásának alapszabályában is rögzített célja: a fiatalok összefogása és egészséges életmódra való nevelése, a szabadidő hasznos, szervezett eltöltése.

A körzeti bajnokságban induló csapat eleinte felemás eredményeket ért el, majd az 1999 őszén, a Megyei Bíróságon is nyilvántartásba vett Egyesület, megnyerte az MLSZ által kiírt 2001-2002-es Ózd Körzeti Bajnokságát a Hegyhát csoportban. A labdarúgócsapat fennállása óta a legnagyobb sikert érte el, amikor a megyei II. osztályba jutott fel, hiszen a község sporttörténelmében először nevezhetett magasabb. osztályba a csapat.

1991-200 között az Egyesület elnöki pozícióját Bárdos Pál töltötte be, majd ezt követően Holló Gábor látja el a tisztséget.

2002. őszétől a Megyei II. osztály Északi csoportjában szerepel a Sportegyesület.

Eredmények:

Bajnoki év

Helyezés

2002/2003

9.

2003/2004

4.

2004/2005

8.

2005/2006

5.

2006/2007

6.

2007/2008 őszi forduló

3.

 

A SISE működéséhez a dologi feltételek kedvezőek. Fenntartásáról 90%-ban a serényfalvai önkormányzat gondoskodik évi 2.5 M Ft összegű támogatással. Emellett az önkormányzat biztosítja az öltözőt, rendbentartja a labdarúgópályát, gondoskodik a mérkőzésekre való utazásokról.

Az önkormányzat elkötelezett támogatója a Sportegyesületnek, azonban igyekszik érvényre juttatni azt az igény, hogy mind a felnőtt, mind az ifjúsági csapatban minél több helyi lakóhelyű, Serényfalvához kötődő játékos szereplejen.[VISSZA]